Relationsromaner

Till jorden steg ner


De senaste tio åren har Matilda tillbringat jularna med sin syster Olivia på en varm strand vid klarblå vågor i Thailand. Men det här året berättar Olivia att hon träffat en kille och vill att Matilda ska följa med dem på ett traditionellt julfirande tillsammans med hans familj i Norrland. När Matilda motvilligt går med på att vistas en vecka i en timmerstuga med en grupp främlingar upptäcker hon snart att inget blir som hon räknat med.

Hennes syster verkar inte bara ha skaffat pojkvän, utan även en ny personlighet. Och väl på plats i det vita vinterlandskapet utanför Skellefteå träffar hon en gammal bekant hon hade hoppats undvika resten av livet. Allt medan julafton närmar sig inser Matilda att hon befinner sig på en helt annan sorts resa än de som utgjort högtiden tidigare …


En kortroman med jultema tillgänglig som ljudbok och e-bok. Kommer som tryckt bok julen 2020.

Alla ni som är tyngda


Jenny har svårt att förstå vad som gick snett. Hon fick bibliotekariejobbet hon drömde om, hon är uppskattad för sitt engagemang i kyrkan och hennes vänner är glada att ha någon som alltid lyssnar. Så varför känner hon sig så trött? Som om hon skulle kunna falla ner i soffan hemma i lägenheten och sova ett helt år?


I kyrkan träffar Jenny den nyinflyttade och charmige Filip, men hon har inte utrymme för en romantisk relation i sitt liv. Särskilt inte nu när hon har bestämt sig för att starta en bokcirkel för ungdomarna som hänger på biblioteket i väntan på bussen varje vecka. Frågan är bara hur hon ska få dem att inte rusa åt andra hållet när hon kommer med förslaget …


Alla ni som är tyngda är en varm roman om att hitta sin plats i livet, även när det känns som om det sprungit ifrån en!Inte lämna dig


Denise har aldrig träffat en mer irriterande och självgod människa än Noah. För att slippa säga något hon kommer få ångra försöker hon undvika honom, men med gemensamma vänner och studier på samma universitet är det en föresats som till slut blir omöjlig.


Motvilligt lär de känna varandra och upptäcker gradvis att ingen av dem är vad den andra först trodde.


Samtidigt brottas Denise med relationen till en mamma som aldrig tycks förstå varken henne eller systern. Pappan övergav familjen för många år sedan och efter det har ingenting varit sig likt, framför allt inte Denise tro på Gud.


När förälskelsen mellan henne och Noah övergår i något djupare är Denise långt ifrån beredd på den omtumlande resa deras relation kommer innebära …

Systrar


Rebecca går sista terminen på gymnasiet när hennes liv helt oväntat kastas omkull av en händelse som gör att inget kan bli detsamma igen. Annabelle är lika gammal då hon nästan åttio år tidigare står på randen till vuxenlivet och upplever en förälskelse som kommer att påverka allt hon någonsin känt till.


De är två unga kvinnor som växer upp med flera generationers mellanrum, men genom dramatiska förändringar i livet går de båda igenom en tid som kommer att forma dem mer än de någonsin varit beredda på ...
Hannes och Julia


Han är tjugotre år. Hon är tjugo.

Han jobbar på verkstad. Hon går första året på universitetet.

Hans mamma stack under uppväxten och hans pappa sitter i fängelse. Hon bor fortfarande hemma.

Han ägnar fredagskvällarna åt fighter, festande och streetrace. Hon ägnar dem åt att spela sällskapsspel och äta kladdkaka.

Han är gängledare. Hon är ungdomsledare.

Det enda de har gemensamt är att de dras oemotståndligt till varandra…


Allt förmår jag

 

När artonåriga Debora kommer in på det åtta veckor långa sommarlägret på Cederströms Konstskola har hon svårt att tro att det är sant.

 

Men det tar inte lång tid förrän hon blir kär i killen alla tjejer vill ha och hennes rumskamrat Emelie visar upp en annan sida av sig själv.

 

I slutändan tvingas Debora välja mellan att hålla fast vid sin passion för tecknandet och att lämna lägret hon velat gå på hela sitt liv.

 


Duggregn


Alexander har i hemlighet beundrat Michaela sedan första gången han såg henne. En vecka innan studenten tar han mod till sig och bjuder ut henne. Men deras kväll tillsammans slutar på ett sätt ingen av dem någonsin kunnat föreställa sig.


Tre år senare, mot alla odds, träffas de igen. Men tre år senare är ingenting längre som förut, och i slutändan blir det två kyliga kvällar med duggregn som får förändra deras liv för alltid.


På min sida


Ester, Rut, Dina och Magdalena – fyra unga kvinnor som kände varandra som barn upptäcker att de ska läsa på samma universitet till hösten. De bestämmer sig för att lösa boendet genom att hyra ett hus tillsammans. Men olikheter och hemligheter prövar vänskapen när de kämpar för att hitta rätt väg i kärleken och livet.


En spännande relationsroman inspirerad av fyra dramatiska kvinnoöden från Bibeln. 

Flera av mina böcker finns även som ljudböcker! Du hittar dem hos streamingtjänsterna och nätbokhandlarna. 

Hanna Christenson

kontakt@hannachristenson.se